Гало / Halo (2 сезон): сюжет, рецензії, дивитися чи пропустити

Гало / Halo (2022 - )

Коли йдеться про екранізації відеоігор, то за останні кілька років ми бачили кілька особливо чудових – на думку спадають “Останні з нас” та “Каслванія”. Але “Гало” від Paramount, який переносить сагу про Майстра Шефа та інопланетний Ковенант на малий екран, лише злегка адаптує те, що ми бачили у відеоіграх, для абсолютно нової “Срібної часової лінії”. Саме тому 1 сезон отримав прохолодний прийом як від глядачів, так і від критиків.

Простіше кажучи, він був не дуже хорошим – принаймні, для більшості глядачів, включно із затятими фанатами, які могли тільки “ме” сказати про серіал. Перший сезон, що складався з 9 епізодів, дебютував у березні минулого року, отримавши на сайті Rotten Tomatoes лише 70% від 71 рецензента. Глядачі були ще менш поблажливими, присудивши йому далеко не зоряну оцінку в 52% на основі понад 2500 оцінок.

Але, схоже, ситуація змінюється на більш сприятливу для 2 сезону: нова порція “Гало” набрала дивовижні 90% на сайті Rotten Tomatoes від 20 критиків. Чи змінився серіал? Чи захоплює він глядачів і чи зберігає щільну сюжетну лінію, яка захоплює як фанатів серіалу, так і новачків?

Ось що вам потрібно знати перед тим, як вирушити в міжгалактичну пригоду і вступити в боротьбу з Заповітом в “Гало / Halo”.

Сюжет “Гало / Halo” (2 сезон)

Події “Гало” розгортаються у 26-му столітті, коли генетично модифікований суперсолдат під кодовою назвою “Спартанець-117”, або Майстер Шеф (Пабло Шрайбер) разом із Космічним командуванням ООН намагається покласти край конфлікту між людством і Пактом, альянсом трьох інопланетних рас, які шукають особливий артефакт, що врешті-решт дасть їм доступ до могутнього, священного персня – титульного Гало.

Розпочинаючи з фіналу 1-го сезону “Гало”, у цьому фільмі Майстер Шеф продовжує свою битву з Ковенантом після майже смертельного удару, який змусив штучний інтелект Кортану (Крістіна Беннінгтон) злитися з ним і врятувати йому життя. Однак попереду на нього чекає не лише битва з Ковенатом: легендарне Падіння зони досяжності, одна з найважливіших подій у серії “Гало”.

У цій серії та інших сюжетних лініях “Гало” Річ є найважливішим оплотом USNC. Якщо вона падає (а в інших частинах “Гало” це неодмінно трапляється), то це означає, що Ковенант, по суті, вільний у виконанні своєї місії і зазіханні на людство. Битва за Річ призводить до досить серйозних ускладнень, і як така створює цікаву зав’язку для наступних епізодів.

Рецензії – що кажуть критики

Гало / Halo (2022 - )
Зображення: Paramount

Критики з різних видань поділилися своїми думками про 2 сезон “Гало”, і реакція була переважно позитивною. Судячи з усього, нова серія епізодів стала хітом.

Гейден Мірс з IGN уточнила, що серіал все ще “занадто задушливий” і “суворий”, щоб його можна було назвати веселим, але зазначила, що “екшн, параноя і перформанси підносять цю роботу другокурсників у справді захоплюючий спосіб”.

На іншому кінці спектру, як поки що єдиний незгодний, Джеремі Матай зі Slashfilm запропонував, щоб стрімінгову версію ” Гало” Майстра Шефа “було вбито з милосердя”.

Еш Перріш з The Verge вважає, що продюсери “нарешті зрозуміли”, що їм не потрібно бути занадто зануреними в “Гало”, щоб “розповісти хорошу історію про “Гало” – хоча “варто” мати певні знання про гру.

Бредлі Рассел з Total Film проголосив: “Для тих, хто дає “Гало” другий шанс, тут є що полюбити”.

Ті, хто подивився перші кілька епізодів серіалу, схоже, згодні з тим, що цього разу Paramount точно щось робить правильно.

Чи варто дивитися “Гало” 2 сезон?

Гало / Halo (2022 - )
Зображення: Paramount

2 сезон “Гало” стартував 8 лютого. Проте, дуже ймовірно, що буде і 3 сезон. Paramount вклав багато грошей у цей серіал, і він, швидше за все, піде в зовсім іншому напрямку, ніж його ігрові, романні та коміксові аналоги. Другий сезон було продовжено ще до прем’єри першого сезону на основі величезної реакції фанатів на той факт, що на підході навіть був серіал “Гало”.

Однак цього не сталося, і Paramount, ймовірно, чекає на реакцію фанатів, перш ніж приймати рішення про замовлення нового сезону. Наразі не було жодних офіційних повідомлень про те, чого очікувати далі, тож фанатам доведеться почекати і дізнатися, чи отримають вони додаткові епізоди науково-фантастичного серіалу.

Якщо “Гало” матиме 3-й сезон, то продовження, швидше за все, відбудеться після закінчення 2-го сезону. Найкраще, що можуть зробити фанати, – це дивитися епізоди і доводити, що на них є попит – і чекати, щоб побачити, чи буде знято продовження.

Джерело: TomsGuide

Прокрутка до верху