Гравці (2024): сюжет, рецензії, дивитися чи пропустити

Гравці (2024)

“Гравці” – один з найпопулярніших фільмів цього тижня. Ця романтична комедія з Джиною Родрігес і Томом Еллісом у головних ролях вийшла на Netflix якраз до Дня святого Валентина і швидко посіла перше місце в топ-10 Netflix.

Але якщо ви шукаєте запізнілу романтичну комедію або просто шукаєте щось для наступного побачення – чорт забирай, можливо, ви, як і я, любите романтичні комедії, в яких більше комедії, ніж романтики, – можливо, вам варто пропустити цей фільм. Хоча талановита і приваблива пара Родрігес та Елліс здається ідеальною парою, критики вважають, що цей фільм промахнувся гірше, ніж удар Джейка Муді.

Втім, критики іноді не розуміють суті попкорн-фільмів. Зрештою, не все повинно бути вершиною мистецтва, іноді просто хочеться веселого кіно. Тож давайте зануримося в те, про що “Гравці”, перш ніж подивимося, чи згодні критики та глядачі з тим, що цей фільм – “замах і промах” (обіцяю, що спортивні посилання матимуть сенс).

Сюжет “Гравці”

У “Гравці” Родрігес грає нью-йоркську спортивну репортерку Мак. Мак зазвичай любить ходити по барах, а після роботи вона зазвичай виходить зі своїми друзями (Деймон Веянс, Ліза Коші, Август Прю і Джоел Кортні) і влаштовує “п’єси”, щоб спробувати переспати з чоловіками або жінками, залежно від того, хто веде п’єсу (бачите, спортивні відсилання мали сенс!).

Але одного дня Мак зустрічає Ніка (Том Елліс), кореспондента своєї газети, і вирішує закрутити з ним роман. Тільки цього разу вона, можливо, грає не на життя, а на смерть, обираючи довготривалі стосунки замість швидкого флірту.

У трейлері один з її друзів, Адам (Веянс), заявляє про несумісність Мак і Ніка, незважаючи на те, що раніше у фільмі він допоміг Мак написати п’єсу про Ніка, тож незрозуміло, чи це класичний випадок, коли перед нею весь час був правильний хлопець, чи Адам просто щиро стурбований друг. У будь-якому випадку, щоб дізнатися це, вам потрібно подивитися повний фільм.

Рецензії – що кажуть критики

Гравці (2024)
Зображення: Netflix

Звісно, постає питання, чи варто дивитися повний фільм, щоб це з’ясувати? На думку критиків, відповідь – рішуче “ні”. “Гравці” наразі мають 48% “свіжості” на Rotten Tomatoes. Якщо найкращі фільми є “сертифіковано свіжими”, то рейтинг у 48% здається майже сертифіковано гнилим. Однак придивившись уважніше, можна побачити більш змішану картину рецензій, з відсутністю критичного консенсусу.

Більш доброзичливі рецензії не надто розхвалюють фільм – Алісса Вілкінсон з New York Times називає його “старомодним”, і це, можливо, одна з найбільш позитивних оцінок. Адрейн Хортон з The Guardian називає його “посереднім фільмом” у 3-зірковій рецензії. Але найбільш позитивний відгук про фільм належить Ловії Гьяркі з The Hollywood Reporter, яка особливо хвалить персонажа Родрігеса. “Розвиток характеру Мака правдоподібний завдяки відданій грі Родрігеса, який з легкістю переходить від сліз до сміху”.

Отже, якщо всі позитивні відгуки, здається, сходяться на думці, що це олдскульна, невигадлива, але приємна романтична комедія… здається, саме тому більшість критиків її ненавидять. Бріттані Візерспун з Screen Rant називає фільм “настільки ж смішним, наскільки вони бувають”, а Роджер Мур з Movie Nation відверто хльосткий у своїй критиці, називаючи фільм “романтичним ситкомом, замаскованим під повнометражну комедію”.

Але знову ж таки, чи справді критична думка настільки важлива, коли йдеться про ромком? Як пише Праміт Чаттерджі у своїй (позитивній) рецензії: “Існує популярна думка, що ніхто не дивиться сучасні романтичні комедії заради сюжету чи режисури”. Тож, можливо, саме те, що думають глядачі, має найбільше значення, коли йдеться про “Гравців”.

Чи варто дивитися “Гравці”?

Гравці (2024)
Зображення: Netflix

На жаль для “Гравці”, більшість глядацьких відгуків схиляються до негативних критичних рецензій. На Rotten Tomatoes є більше 100 глядацьких відгуків, але вони в середньому становлять 3 з 5 зірок. Не надто висока оцінка, особливо з огляду на те, що в найкращому відгуку йдеться про те, що “Джина Родрігес була неперевершена, як завжди!”, і все ж таки фільм отримав лише 46%.

Але мій улюблений глядацький відгук прийшов з Google. Користувач “thegood fish” пише у своєму відгуку “Без перебільшення, це, можливо, найгірший фільм, який я коли-небудь бачив”.

Послухайте, хіба це найгірший фільм, який ви коли-небудь бачили? Як людина, яка нещодавно подивилася “Арґайл”, я сумніваюся в цьому. Але я думаю, що якщо ви не ласите на низькопробні романтичні комедії (в цьому немає нічого поганого), то “Гравці”, швидше за все, не для вас. Можете сміливо пропустити цей фільм.

Джерело: TomsGuide

Прокрутка до верху